Op de foto hierboven ligt de net geoogste snijbiet even schoon te spoelen in het water om later tot een quiche te worden verwerkt. De gekleurde stelen geven een mooi contrast met het groene blad. Jammer dat in dit gerecht de stelen niet mee mogen doen maar ik heb ze nog even apart gehouden want misschien smaken ze heerlijk met een tapenade of pesto.
De snijbiet diende als basis voor de quiche die overigens een echte aanrader is.
Hieronder volgt het recept:
De snijbiet diende als basis voor de quiche die overigens een echte aanrader is.
Hieronder volgt het recept:
Je hebt nodig:
500 gram snijbiet
2 stengeluien
2 teentjes knoflook
150 gram bacon
150 gram verse parmezaanse kaas
3 eieren
100 ml salgroom of kookroom
verse nootmuskaat
peper en zout uit de molen
5 plakjes (afhankelijk van de maat bakvorm) koopmans hartige taartdeeg
Was de snijbiet, stroop de stelen van het blad en droog ze in de sladroger of laat ze uitlekken. Wok de bladeren met wat olie, knoflook, peper, zout, en geraspte nootmuskaat in de wokpan. Gezien de hoeveelheid bladeren kan dat het beste in een paar keer.
Laat de gewokte bladeren in een vergiet uitlekken.
Bak in de tussentijd de bacon maar laat deze een beetje zacht. Fruit vervolgens de stengelui en laat bacon en stengelui uitlekken.
Verwarm in de tussen de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm in en bekleed deze met de plakjes taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.
Meng in een kom de eieren, de room, de snijbiet, de stengeluien en de bacon. Rasp de kaas erboven en roer alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in de bakvorm en verdeel het mengsel.
Bak de quiche 45 minuten tot 1 uur in de oven. Kijk na 15 minuten even hoe het met het kleuren staat en dek de quiche wanneer hij goed van kleur is even af. Haal de quiche uit de oven en laat hem op een taartrooster iets afkoelen. Verwijder de ring en de bodem en plaats de quiche voor een knapperige bodem nog even terug in de oven. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten