zondag 29 april 2012

De zaailingenVandaag is het een uitgelezen dag om de zaailingen weer eens even na te lopen. De afgelopen weken hebben ze vrij van regen, wind en vorst, boven op een kamertje lekker door kunnen groeien. Omdat dat doorgroeien binnen best wel hard gaat heb ik ze vandaag mee naar buiten genomen om ze van wat grotere potjes te voorzien. Ook zijn ze allemaal weer even aan een inspectie onderworpen. De kleine pomodori plantjes hebben hun eerste bloemen, net als de courgette en aan de komkommer zijn zelfs al kleine komkommertjes te zien.
Nog even en ze kunnen voorgoed naar buiten om hopelijk naar hartelust hun vruchten af te gaan werpen.

In de tuin groeit alles ondanks de regen en de kou gestaag door. De radijs komt al een stukje boven kijken en de sla groeit redelijk. Sinds vorige week heb ik de koude kas weggehaald en met een beetje zon erbij verwacht ik de eerste krop toch wel over 2 weken op mijn bord te hebben liggen.


Van de rabarber hoop ik dit jaar voor het eerst te kunnen oogsten. Ik ben dan ook al driftig op zoek geweest naar recepten. En met resultaat. Zo gauw de stelen groot genoeg zijn worden ze verwerkt tot overheerlijke rabarbertaart en rabarbercake met pistachenoten. Was het maar vast zo ver.


Voor de rest heb ik een heel arsenaal aan pepertjes. Al begin januari gezaaid. Gele sweet bananapeper, Spaanse Peper, paarse peper, kleine pikante pepertjes, madame Jeanet pepers, bessen pepers en ik zal er vast nog eentje zijn vergeten. Van de oogst van vorig jaar maak ik nog wekelijks gebruik. Ingevroren blijven ze namelijk lange tijd goed.
Tussen de bedrijven door heb ik gelukkig ook nog even tijd gevonden om wat recepten op te zoeken en een broodje te bakken. Ditmaal een brood van volkoren- en roggemeel met zaden. Als we straks
weer heerlijk buiten kunnen zitten wordt het vast een focaccia met veel kruiden uit de tuin ..........


Geen opmerkingen: