vrijdag 15 juni 2018

Een groene moestuin


Op dit moment is er geen plekje meer onbenut in de moestuin. Het wachten is op het oogsten van de aardappelen zodat op dat bed de bonen kunnen worden gezet. Inmiddels wordt er ook volop geoogst. Van de week de 10e courgette, heel veel goudsbloemen, sla, prei, tuinbonen, doperwten en natuurlijk bloemen en kruiden. Een heerlijke tijd.

Omdat we bijna de langste dag naderen ben ik alvast begonnen met het oogsten van de rabarber. Ik maakte er rabarber/aardbei jam van. Na de langste dag onttrekt rabarber kalk aan het lichaam en kan het alleen worden gegeten als er kalk aan wordt toegevoegd. De jam smaakt heerlijk bij het zelfgebakken brood.


Ook wordt er weer volop geplukt van de bloemen. De Brandende liefde doet het dit jaar supergoed. Op de vrouwenmantel kan je altijd vertrouwen met haar rijke bloei.


Ook in de salades gebruik ik bloemen. Vaak zijn dit bloemen van het komkommerkruid, Goudbloemen, Oost Indische kers of viooltjes. Ze maken de salades lekker fleurig. 

Omdat er al zoveel courgettes geoogst kunnen worden ben ik een beetje aan het experimenteren. Vandaag smeerde ik de plakken courgettes in met wat olie en Toscaanse kruiden en legde ik ze op de grill. Heerlijk als extra groente door de salade.