zondag 9 augustus 2015

ZomerzonHet is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven. Dat komt niet omdat er niets in de tuin is gebeurd. Integendeel! Er is enorm veel geoogst en lekker gekookt. Nu de vakantieperiode is aangebroken heb ik ook wat meer tijd om een en ander in te maken zodat we er nog maanden van kunnen genieten.

Onlangs hebben we een rookoventje aangeschaft. In een restaurant hadden we groenten gegeten die door middel van zo'n oventje (pan) was gerookt. Heerlijk! Thuis de proef op de som genomen met wat courgettes en wortel en we waren direct verkocht. Wat een smaak. Een ding is zeker. Deze blijft niet ongebruikt in de kast staan.

Dit jaar  had ik wat meer courgetteplanten dan vorig jaar. De gele hebben het uitstekend gedaan (en doen het nog) en de groene stierven vrij snel af. In tegenstelling tot vorig jaar heeft ook de knoflook het fantastisch gedaan. Erg leuk om er bij te hebben. Ook de kerstomaatjes gaan erg goed in de koude kas. 

Waar ik me dit jaar ook heb gericht zijn bloemen. Iedere week staat er een bos verse plukbloemen uit de tuin in huis. Enorm leuk! Op dit moment ben ik al bezig om te kijken welke bloemen er volgend jaar bij moeten komen. Wat zeker is is dat de Goudsbloemen, Zinnia's, Juffertje in het Groen,  Zeepkruid en de Lathyrus blijvertjes zijn. Zelfs de artisjok is geoogst om op vaas te zetten.

Het wachten is nu op de pompoenen. Na een slechte start heb ik een flinke scheut opgeloste mest toegevoegd en nu groeien ze als kool! Als er niets mis gaat, oogst ik er ongeveer 30 dit jaar. 
Ik ruik de pompoensoep al!6 opmerkingen:

Els04 zei

Geweldig!!!

@nnemiek zei

Wat een prachtige knofloken zeg! Ja en dat roken lijkt me ook heerlijk! Zo bedenken we elke keer weer wat nieuws :) leuk!

Moestuin Miep zei

Dankjewel @Els04 !

Moestuin Miep zei

Het roken is het proberen waard @annemiek. Zooo lekker! Ik ben benieuwd hoe het met je kwartels gaat. Leuk hoor!

stefaan walleghem zei

al weer een tijdje niets meer gezien op de blog, je bent er toch nog hé

Moestuin Miep zei

Ik ben er nog hoor @stefaan walleghem . Het bloggen schiet er een beetje bij in door alle posts op Instagram maar ik ga er van het weekend weer even voor zitten ;-)