zondag 22 maart 2015

Bijna sla!Van de week heb ik de radijsjes uitgedund. Doe ik dat niet dan kan de rest niet volgroeien. De kiemen en stukjes loof heb ik de door de salade gemengd. Dat doe ik tegenwoordig vaker. Ook bij de kiemen van erwten bijvoorbeeld als ik teveel heb gezaaid.

De sla groeit goed. Ze staan in een bak in de koude kas met daarover heen plastic platen. Als ze het nu nog niet warm hebben. Hopelijk kunnen we met Pasen twee kleine kropjes oogsten.

De uitgeplante tuinbonen gaan goed. De vogels blijven er gelukkig af en het kleine beetje vorst wat we af en toe hebben doorstaan ze goed.

Bij het tuincentrum had ik kleine bloemkoolplantjes gekocht om alvast de koude bak mee te vullen. Ik denk dat ik te lang gewacht heb met uitplanten want in 1 plantje verschijnt een piepklein bloemkooltje. Dat gaat niet meer goed komen.

Straks ga ik de pepers en de rest van de tomaten verspenen en hopelijk komt het zonnetje een beetje door zodat we vanmiddag naar de tuin kunnen.

8 opmerkingen:

leonie zei

Ik heb gisteren nog heerlijk in het zonnetje kunnen zitten op de tuin (natuurlijk nadat het werk gedaan was :)

Moestuin Miep zei

Heerlijk is dat he! @leonie. Ik heb ook de kasdeur opengezet en ben heerlijk in het zonnetje gaan zitten. Genieten!

Elisa van Propvol zei

Oh wat heerlijk :)

Moestuin Miep zei

Nou he! @Elisa van Propvol. Kijk ernaar uit!

Anoniem zei

Prachtige sla, welke soort is het?

Moestuin Miep zei

Ik heb meerdere soorten sla staan en ik denk dat dit de kropsla is. Ze staan in de koude kas in een bak die weer is afgedekt met plastic platen. Lekker warm!

flip van de Vrie zei

kunt u mij helpen met tips over het kweken van waterkers? zie ook mijn blog

Groet,
Flip van de Vrie

Moestuin Miep zei

Beste Flip, wat moet het heerlijk zijn om in een boerderij in Frankrijk te kunnen leven! Waterkers is lastig te kweken maar niet onmogelijk. Ikzelf heb het een aantal jaren gekweekt in een oude zinken teil die ik op een vrij schaduwrijke plaats had staan. Waterkers groeit houdt van drassige grond dus goed vochtig houden is wel belangrijk. Succes! Ik zal je blog aan mijn site toevoegen @flipvandevrie