zondag 8 maart 2015

Vandaag gaan de tuinbonen de grond in! Ze zijn stevig en compact en ze hebben afgelopen dagen buiten af kunnen harden. Van de week heb ik op het bed een laag compost aangebracht. De randen van de bedden bedek ik na het uitplanten met takken omdat de houtduiven de bonen anders uit de grond trekken. 

In de koude kas groeien sla, radijzen en rucola goed en binnen zijn de pepers en tomaten toe aan hun volgende potje. Vorige week heb ik in een paar bakjes gele courgette gezaaid en ook die beginnen boven de aarde te piepen.
Ook zijn in de koude kas de eerste bloemen gezaaid. Dianthus. Dit jaar wil ik naast groenten ook een paar bedden met bloemen. We zijn daarvoor zelfs uitgeweken met een bak buiten de tuin op een stuk braak liggend grond naast de sloot. 

Vandaag wordt een mooie dag dus er kan lekker in de tuin worden gewerkt. Lunchen doen we dan ook op de tuin met een afrikaanse kookpot op kolen. Met het zonnetje in de rug is dit zeker geen straf.

4 opmerkingen:

leonie zei

Heerlijk zeg, lekker lunchen op de tuin. Zo te horen gaan de gewassen al goed bij je! Geniet ervan!

Moestuin Miep zei

Dat was inderdaad genieten @leonie . Tot nu toe gaat alles goed. Zowel binnen, in de koude kas, als de tuinbonen op het bed. Hopelijk wordt het weer een mooi moestuinjaar!

Elisa van Propvol zei

Wat heerlijk he allemaal, wij zaten laatst ook al eens heerlijk buiten!

Moestuin Miep zei

Nou he @Elisa van propvol Heb er weer zo'n zin in dit seizoen.