zondag 7 juni 2015

De vaart zit erin!

Wat een weelde om zoveel van "eigen" grond te kunnen oogsten. Andijvie, Sla, Broccoli, Bloemkool, Radijzen en zelfs al de eerste tuinbonen. Het gaat ineens allemaal erg hard. Gelukkig had ik van tevoren bedacht dat de boerenkool voor van de winter op het bed van de tuinbonen moet komen. Dus mochten de tuinbonen van het bed verdwijnen dan dient zich de boerenkool al aan. Net als de Palmkool zijn het al aardig stevige plantjes.

Met de warmte van afgelopen dagen zijn de Borlottibonen in de stokken gaan klimmen. Ze hadden het zwaar met de kou van afgelopen weken. Het lijkt erop dat ze er bovenop zijn gekomen.

Ook in de kas groeit alles met de dag. De eerste tomaatjes beginnen te kleuren en de pepers zijn mooi op lengte.

Wat minder goed gaat zijn de pompoenen. Het kan zijn dat ze het nog wat te koud vinden maar er gebeurt weinig. Gisteren heb ik daarom een mestmengsel gemaakt dat ik van de week naast de voet van de plantjes schenk. Hopelijk geeft dat ze net het zetje dat ze nodig hebben.

Van de Goudsbloemen en Kamille heb ik bloemblaadjes en bloemknoppen verzameld om theemengsels mee te maken. Heerlijk voor als het straks ECHT zomer gaat worden!


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die radijsjes zien er echt prachtig uit. En wat fijn dat alles groeit en bloeit!

Moestuin Miep zei

Dankjewel. En het is inderdaad altijd maar afwachten of alles het goed doet. Alleen de prei wil dit jaar niet echt lukken :-) Maar ja kunt natuurlijk niet alles hebben.