zondag 15 februari 2015

Op de aardperen na zijn alle wintergroenten geoogst en wordt er druk gewerkt aan een nieuwe oogst. De tuinbonen en zomerprei staan al in de koude kas aan huis en in de tuinkas zijn radijzen en rucola gezaaid. Ook zijn de eerste slaplantjes uitgeplant. Alles onder glas weliswaar maar het begin is er.

Binnen laten de eerste pepers en tomaten zich zien. Voordat deze de kas in kunnen zijn we nog wel een paar maanden verder.

Vorige week ben ik met een vriendin naar Vreeken Zaden in Dordrecht geweest om inkopen te doen. We zijn allebei goed geslaagd. De keuzes van vorig jaar waren eigenlijk prima dus daar heb ik het bij gelaten. De enige aanvulling die ik heb gedaan zijn struiktomaatjes en gele courgettes. Hopelijk doen deze laatste het net zo goed als de groene variant.

Op de tuin wordt er vooral gespit en zoals vandaag, genoten van het mooie weer. Af en toe laat het echtpaar zwaan zich in de sloot naast de tuin zien. Dat blijft bijzonder. Hoewel de bedden voor het overgrote deel slechts bedekt zijn met aarde, laten de neuzen van de rabarber zich hier en daar zien. Of het nu de kleur van de rabarber is, het frisse groen met prachtige roze, of dat het gewoon is dat het de eerst zichtbare groente is, ik word er gewoon blij van. Net als van de Helleborus met haar prachtige frisse kleuren.

Het duurt nog een poos maar een klein beetje lentegevoel had ik vandaag wel.


4 opmerkingen:

Dennis Bijl zei

Leuk artikel! Vandaag ook de tuinbonen in de moestuin gezet.

Moestuin Miep zei

Dankjewel! Het seizoen gaat nu echt beginnen. Ben benieuwd wat het dit jaar gaat brengen :-)

Marieke zei

Met dit weer kriebelt de moestuin-drang bij mij ook hoor, lijkt me heel normaal :)
Gele courgettes lijken me ook erg leuk, en rabarber!! Daar ga ik naar op zoek :)

Moestuin Miep zei

Heerlijk he! @marieke . Naar de gele courgettes ben ik ook erg benieuwd en rabarber is echt fantastisch. Niet allen de bladeren en stelen maar natuurlijk vooral de smaak!