zondag 13 mei 2018

Steeds enthousiaster


Je zou verwachten dat je het moestuinieren na een aantal jaren zat begint te worden. Het tegendeel is waar. Met het jaar wordt ik enthousiaster en creatiever. Ieder jaar probeer ik wel een aantal nieuwe groenten uit en dit jaar richt ik mij voor wat betreft het conserveren op het drogen. Niet alleen kruiden maar ook de bietjes moeten er aan geloven en als er straks weer courgettes groeien wordt ook een deel daarvan gedroogd en bewaard als groentechips. Samen met de eetbare bloemen geeft dat enorm veel kleur aan salades.

Omdat ik nogal ongeduldig ben en de Goudsbloemen buiten naar mijn mening niet snel genoeg groeien, heb ik er een paar in potjes in de kas gezet. Of het echt veel uitmaakt zal de tijd leren. Het staat in ieder geval heel gezellig.


Van de week oogstte ik de eerste radijzen. De smaak is zo anders dan de radijzen uit de supermarkt. Vandaar dat ik maar weer snel nieuwe heb gezaaid. Net als vorig jaar zijn deze radijzen gezaaid met zaad op lint van Liddl. Ik vind het perfect werken. Je hebt de juiste zaaiafstand en bovendien krijg je kaarsrechte rijtjes (wat mij anders nooit zou lukken)
Van de week oogstte ik ook de eerste spinazie. Ook die smaakte heerlijk. Hoewel de spinazie nog een kleine tweede oogst geeft heb ik nieuwe gezaaid. Spinazie heeft de neiging om door te schieten als het te warm wordt dus hopelijk ben ik nog op tijd.4 opmerkingen:

Els04 zei

zalig!

Moestuin Miep zei

Zo fijn weer alles vers uit de tuin @els04

Hedendaagse Hippies zei

Ziet er heerlijk uit allemaal en wat een mooie radijzen!

Moestuin Miep zei

Dankjewel! @hedendaagsehippies Leuk je hier tegen te komen :-)