zondag 23 juni 2013

Het oogsten is begonnen

Het mag dan door het koude voorjaar allemaal wat langer duren, maar alles groeit goed!
De afgelopen weken heb ik regelmatig rabarber, spinazie, snijbiet, sla en vooral veel, heel veel radijzen kunnen oogsten. De radijzen geven de salades kleur, zeker als daar ook nog eens bloemen van de Oost-Indische kers aan worden toegevoegd. Vandaag zag ik dat mijn komkommerkruid en de goudsbloemen ook hun eerste bloem al hebben. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat ook zij de salades op gaan kleuren.
 
Deze week heb ik de eerste tuinbonen, sugarsnaps en de eerste biet geoogst.
(ik kon echt niet langer wachten)
De sugarsnaps heb ik net als de tuinbonen in etappes gelegd. Of het heel veel verschil maakt weet ik niet want ook de later gelegde bonen geven al volop bloemen.
De peulen groeien ook goed en de net gelegde pronkbonen zijn ontkiemd en zoeken hun weg al naar de stokken. In de koude kas staat kouseband. Een zeer enthousiaste groeier. Vanochtend heb ik bedacht welke kant ik hem straks op ga sturen. Rechtsom levert op den duur problemen op met de tomaten dus daarom maar voor linksom gekozen.
 
Om een beetje regelmaat in de oogst te houden was ik een aantal weken geleden begonnen met het voorzaaien van bietjes, snijbiet, winterprei, broccoli en sla. De bietjes waren vanochtend groot genoeg om uit te planten. De rest volgt zou gauw er weer ruimte in de bedden ontstaat.
 
Vandaag heb ik via een webwinkel wat zaden besteld. Ik wil toch proberen om zo lang mogelijk door te gaan met verbouwen. Behalve de snijbiet, de winterprei en de broccoli wil ik proberen om deze herfst/winter ook wintersla en boterknollen te telen.
 
Voorlopig eerst nog maar even genieten van alles wat op dit moment oogstbaar is en dat is best veel!
 
 
 

8 opmerkingen:

MBKKR zei

Dat ziet er goed uit, mooie oogst!

Moestuin Miep zei

Dankjewel! Hier doen we het uiteindelijk voor.

@nnemiek zei

Leuk hoor, wij eten ook al lekker uit de tuin. Jouw oogstmanden zien er prima uit!

groetjes Annemiek

Moestuin Miep zei

Je wordt er zo vrolijk van. Jij hebt al lekkere rode bessen zag ik op je blog (de fruittuin). De mijne zijn nog niet zo ver maar hopelijk duurt ook dat niet lang meer.

Anoniem zei

Mooi gezicht zo'n volle mand. Een vroege oogst hoor!. Hier nog even wachten op de bieten.

Moestuin Miep zei

Dankjewel! Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een beetje vroeg was met de bietjes maar ze smaakten er niet minder om. Wat een leuke blog heb je trouwens!

Odette Bertram zei

Wat ziet dat er allemaal lekker uit. Bij mij gaat de moestuin ook hard maar het enige wat ik tot nu heb geoogst zijn een paar aardbeien, sla en kruiden!

Moestuin Miep zei

Bedankt! Het gaat nu inderdaad allemaal hard in de tuin. Met sommige groenten was ik al redelijk vroeg met zaaien en het verbaast mij soms ook dat het ondanks het wat mindere weer het allemaal goed doet. Jij hebt trouwens ook een hele leuke blog! En dat met je 12e! Petje af hoor!