zondag 29 januari 2017

Het begin is er!


Het begin is er! De pepers zijn gezaaid, het eerste bed is omgespit en in de kas heb ik gekochte slaplantjes in een kweekbak staan. De kas is schoongemaakt en alles staat weer netjes.

Ik heb echt zin in het nieuwe seizoen en moet oppassen dat ik niet te snel van start ga. Naast de pepers heb ik twee soorten broccoli gezaaid. Groene en paarse. Als ze groot genoeg zijn verhuizen ze van binnen naar de koude kas. Ook heb ik wat stekken genomen van de biologische munt van Villa Augustus. Ik ben benieuwd of ze gaan uitlopen in deze tijd van het jaar.

Het nieuwe moestuinplan is zo goed als klaar en ik heb ook al een voorraadje labels gemaakt.

Vandaag oogstte ik de laatste winterwortelen en van de week heb ik de laatste pompoenen verwerkt. Courgette zoetzuur, appelmoes, ingemaakte kappertjes, vlierbessensiroop en knoflook is er nog voldoende. Voor het overige wordt het tijd dat het nieuwe seizoen van start gaat.

Komende periode staat het omspitten van de bedden op het programma. Een zware klus maar als de bedden eenmaal om zijn geeft ook dat weer veel voldoening.10 opmerkingen:

Es zei

heerlijk ik kan ook niet wachten, tuinbonen groeien hier al (ganzert.nl) vandaag nog een shiitake geoogst. Morgen maar wat gaan zaaien
Groet Esther

Moestuin Miep zei

Dat is genieten he! @esther Wat een leuke site heb je trouwens. Vanavond eens op mijn gemak kijken.

Leonie zei

Goed bezig hoor. Ik wacht nog heel even met zaaien...

Els04 zei

tof!!!

Moestuin Miep zei

Dank je wel! @Els04

Moestuin Miep zei

Dat kan ook best nog wel hoor @leonie Voor een rijke peperoogst zaai ik wel altijd eind december/begin januari. Dat gaat tot nu toe altijd goed met een mooie oogst. Met de rest ben ik ook altijd later.

@nnemiek zei

oh heerlijk he, ben blij dat de vorst uit de grond is, kan ik deze week eindelijk de moestuin klaarmaken. hier alleen nog prei gezaaid :)

Moestuin Miep zei

We kunnen weer wat doen! @nnemiek. Ik heb een begin gemaakt met het spitten van de bedden. Iedere keer een beetje.

tuinaanleg Deventer zei

Wat leuk om te lezen dat je van je moestuinopbrengsten ook nog geniet in de winter. Prachtige blog heb je!

Moestuin Miep zei

Dankjewel! @tuinaanleg Deventer Het is heerlijk om in deze tijd nog te oogsten. Van de week maakte ik van de winterwortel een heerlijke wortelsoep en vandaag oogstte ik wat preitjes. Niet zo groot maar de smaak is er niet minder om.