zondag 26 februari 2017

Voorbereidingen voor het nieuwe seizoen

De kop is er af! De eerste pluksla is geoogst. Bij wijze van experiment had ik in oktober in wat manden pluksla gezaaid en deze afgedekt met vliesdoek. De sla ontkiemde wel maar groeide door de kou moeizaam. Tot een paar weken terug. Gisteren oogstte ik de eerste blaadjes. Wat heb ik die verse sla gemist.

In de koude kas aan huis wordt het al redelijk druk. Sla, net ontkiemde tuinbonen, rucola en daar komen vandaag de erwten bij. Binnen verdringen pepers, broccoli, pluksla en goudsbloem zich in de vensterbank.


De rabarber laat zich ook alweer zien. In de luwte van de kas en met cloche ontvouwen de bladeren zich nu snel. Zo'n wonderlijk gezicht altijd. Ik ben al bezig met het verzamelen van recepten voor als de stengels oogstbaar zijn.
Een paar weken geleden heb ik flink huisgehouden in de kas. Het was ook wel een beetje nodig. Zeker nu de tijd aan gaat breken dat je af en toe moet schuilen als je in de tuin bezig bent. Daar heb ik natuurlijk ook de twee schuurtjes voor maar in de kas heb je zo'n mooi overzicht van de tuin.


Wanneer het weer slecht is, bak ik broden met meel van de molen. Een andere hobby van mij. Heerlijk om te doen en heerlijk om te eten. Eerlijke broden zonder broodverbeteraars of suikers en sommige broden gemaakt met een eigen desem. 12 opmerkingen:

Anna Maria zei

Wat heerlijk he een nieuw seizoen, hier begint het langzaam ook echt te kriebelen.

Moestuin Miep zei

Ja heerlijk weer! Het kan mij niet snel genoeg gaan

Es zei

Heerlijk ook deze plaatjes heb ik gemist maar we gaan het weer volop beleven...
Ik loop zo gelijk naar mijn rabarber eens kijken hoever zij is :)
Groet Esther

Els04 zei

zalig!

Moestuin Miep zei

Ben benieuwd of je rabarber is opgekomen @es

Moestuin Miep zei

Nou he! @els04

lien zei

Die broden zien er heerlijk uit. Leuk dat het seizoen weer gaat starten! Ik verheug me nu al op je foto's!

Moestuin Miep zei

Dankjewel @lien Ook ik kijk zo uit naar een nieuw seizoen. Nieuwsgierig naar wat er allemaal komen gaat. Jij ook veel tuin en keet plezier!

Leonie zei

Wauw, wat een mooie broden! En wat lekker dat je nu al hebt kunnen oogsten! Ikzelf moet nog sla zaaien, maar heb wel al wat andere gewassen voorgezaaid.

Moestuin Miep zei

Dankjewel! @leonie Zelf broodbakken is zooo leuk. Heerlijk dat het seizoen weer is begonnen. Ik wens je een goede (sla) oogst.

Naomi zei

Lijkt me heerlijk om alles zo uit een tuintje te kunnen plukken, lekker vers. En broodbakken natuurlijk, ze zien er heerlijk uit. Zelf nog nooit geprobeerd om brood te bakken, ga dat binnenkort maar eens proberen.

Moestuin Miep zei

Alles vers uit de tuin is ook heerlijk! En zelf broodbakken is echt de moeite waard. Het kost veel tijd maar je hebt dan ook een heerlijk brood. Succes met broodbakken.