zondag 24 januari 2016

Langzaam aan opnieuw beginnen


Afgelopen weken zijn alle jaargetijden wel even voorbijgekomen. Behalve de zomer dan maar dat zou ook heel bijzonder zijn in deze tijd van het jaar.
Die vorst was wel even goed voor de kolen en het zachte weer heeft ervoor gezorgd dat de knoflook aardig is gegroeid. Zelfs de Kaardebol groeit door.

Binnenshuis zijn langzaam de voorbereidingen voor het nieuwe jaar gestart. De pepers zijn gezaaid maar laten lang op zich wachten wat ontkiemen betreft of ben ik misschien ongeduldig? Het moestuinplan voor volgend seizoen is klaar. Alle bedden opnieuw ingedeeld en uiteraard rekening gehouden met de wisselteelt.

Ook dit jaar ga ik weer voor bloemen. Dat is iets waar ik afgelopen jaar wel blij van werd. Voorlopig blijft het nog even bij dromen want zo heel erg veel is er nog niet te doen op de tuin. In de tussentijd hou ik mij maar even bezig met een andere hobby zoals het stippen van servies. Ook leuk!10 opmerkingen:

Els04 zei

oh mooi, die stippen!

Moestuin Miep zei

Leuk he! @Els04 Dat past ook helemaal bij jou!

Elisa M zei

Wat leuk zeg!! Heb echt zin in het nieuwe seizoen! Ga denk ook maar eens pepertjes zaaien binnen :) Vorig jaar ook gedaan :)

Moestuin Miep zei

Pepers kunnen al goed binnen worden gezaaid @Elisa M De mijne beginnen nu langzaam te ontkiemen. Kan bijna niet wachten tot het voorjaar :-)

@nnemiek zei

Prachtig die stippen! nooit gezien, erg mooi!

Moestuin Miep zei

Dankjewel! @annemiek Het is zo leuk om te doen. Ik kan er helemaal in op gaan.

Thea zei

Ik zag ze laatst bij je op FB...eerder ook nooit gezien, die stippen. Maar wel leuk!

Het lijkt idd rustig nu in de tuin, maar schijn bedriegt! Onder de grond gebeurd er van alles!

Maar we kunnen bijna beginnen met zaaien. Niet te vroeg, want al die slappe plantjes die te lang binnen staan. Daar heb je ook niks aan.

Groetjes Thea

Doortjes Moestuin

Moestuin Miep zei

Dankjewel @thea

Ik zaai best wel vroeg maar heb gelukkig nooit last van slappe plantjes. Zo gauw de peperplanten naar de kas kunnen, zet ik ze in de kas aan huis. Net als de tuinbonen en straks de andere bonen. Gaat gelukkig altijd goed.

Onder de grond gebeurd inderdaad heel veel. Bovengronds trouwens ook. Er loopt alweer van alles uit.

Fijn weekend!

Groeten

Lynda

Jennifer zei

Wat een leuke bordjes! Die rode zijn echt super!

Moestuin Miep zei

Dankjewel Jennifer! Ben momenteel met een hele leuke theepot bezig. Zo heerlijk om te doen.