zondag 14 februari 2016

Weer naar buiten!


Wat was het heerlijk weer afgelopen weekend. Het was ook een van de weinige weekenden waarop geen afspraken gepland stonden. Op naar de tuin dus!

Een groot deel van de bedden is omgespit. Niet dat het zwaarste werk nu gedaan is, want de bedden die ik met rogge had ingezaaid zijn nu aan de beurt. Dat spit zwaarder. 
Na het spitten heb ik de bedden bemest en daar waar nodig wat kalk gestrooid.

Tussen de middag lekker genieten van een lunch in de kas, lekker in de zon. Wat voelt dat zonnetje weer goed!

Niet alleen is een deel van de bedden omgespit, hier en daar heb ik ook het onkruid tussen de tegels weggehaald en heb ik de uitgezaaide Kamille in een pot gezet. Kamille is leuk en lekker maar voor je het weet staat je tuin er vol mee. Snel bij elkaar zetten dus.

Binnen groeien de pepers goed. De Broccoli en Tuinbonen zijn ontkiemd en in de kas heb ik de eerste slaplantjes uitgeplant. Vorig jaar aten we een salade van onze eerste oogst. Of dat dit jaar ook gaat lukken is de vraag. Pasen valt namelijk heel vroeg. 

Buiten de tuin groeit langs het tuinpad wilde Daslook. Deze komt alweer op. Ik heb het al eerder geschreven Daslook is ideaal als toevoeging aan kruidenboters maar ook voor het maken van een heerlijke pesto.

Vandaag is het weer helaas wat minder dus heb ik mooi de tijd om een blog te schrijven en wat foto's op Facebook en Instagram te plaatsen. Het account op Instagram stevent af op 800 volgers. Superleuk!

Geen opmerkingen: