zondag 26 oktober 2014

Herfstkost
De tuin is nu in rust. Natuurlijk valt er komende tijd nog wel wat te oogsten maar het grote werk is gedaan en komende maanden kan er nog volop worden gegeten van al wat eerder is geoogst. Afgelopen weekend hadden we eters en wat is het dan leuk als je met nog zoveel opbrengst uit de tuin kunt koken.

Vooraf aten we pompoensoep met pompoenen uit de (het lijkt wel onuitputtelijke) pompoenvoorraad. Lekker pittig, een echt herfstsoepje. Vervolgens een runderstoof met kikkererwten, gedroogde en verse kruiden met daarbij een lauwwarme couscoussalade en een koude (glutenvrije) gierstsalade. Erbij nog wat gegrilde courgettes van de laatste oogst.

Vanwege het mooie weer konden de tajines mooi in de tuin staan en dat het vroeger donker is maakt de Oosterse sfeer alleen maar completer.

Als nagerecht maakte ik vier schalen Appelcrumble uit het nieuwste kookboek van Sandra Ysbrandy. Overigens staat een review van dit leuke kookboek op de site van Lekker Tafelen. Het recept van de appelcrumble is onderaan dit blog bijgevoegd.

Hoewel ik het tuinwerk toch echt wel mis, is het uitproberen van nieuwe recepten toch ook wel erg leuk. Van de week zal ik achter knoflookbollen aan moeten want wil ik volgend jaar verse knoflook hebben, dan zal ik de tenen wel moeten planten.

appel-met-crumble-van-walnoot-havervlokken-en-banketbakkersroom2 opmerkingen:

Daphne zei

Wat een goed idee om havervlokken door een crumble te doen. Dat ik daar nooit op gekomen ben terwijl ik gek ben op havermoutkoekjes én crumble. Weer wat geleerd. ;)

Leuke blog! Mocht je voor volgend jaar op zoek zijn naar leuke tomatenzaden..... Bij deze mijn link.
http://dapsseeds.pridesranch.nl/
Uiteraard allemaal zaadvast, geen chemische middelen, geen GMO, je kent 't wel. :)

Moestuin Miep zei

Het smaakt echt heerlijk. Ik maak wel eens zelf granola en dat heeft ook zo'n krokante bite. Vanavond neem ik een kijkje op je site!