dinsdag 20 mei 2014

Rotterdamse oogst en andere tuinperikelen

Op 17 mei was het dan weer zo ver, het jaarlijkse uitje naar Rotterdam Zaait op de Kaap in Rotterdam. Om 10 uur was het groepje vriendinnen compleet en kon onze struintocht beginnen. Het was een feest om tussen alle bloeiende bloemen, groenten- en kruidenplanten te struinen en de geuren van lekkere hapjes in ons op te nemen. Want ja, om 10 uur stonden stoof en grill al aan.

We hebben weer veel plantjes voorbij zien komen zoals de framboosaardbei, diverse soorten munt, vijgenstekken, moederkruid tot kamerlindes aan toe.

We hebben niet alleen veel gekocht (zelfs zoveel dat we tussentijds even naar de auto's moesten lopen om weer nieuw in te kunnen slaan), maar we hebben ook veel leuke ideëen opgedaan. Na een paar uur slenteren en heerlijke muntthee gedronken te hebben gingen we weer huiswaarts om al onze aangekochte plantjes in de grond uit te planten.
Door alle inspiratie van afgelopen zaterdag ben ik zelf ook aan de slag gegaan. Buiten het opnieuw groeperen van mijn mijn kruidenpotten (alweer), heb ik ook plantstokjes gemaakt van snoeiafval. Ik moet zeggen ze staan erg leuk zo in de potten en tussen het groen van de kruidentuin. Ik sluit niet uit dat ik er ook een paar voor de moestuin ga maken. In het voorjaar was ik begonnen met het maken van labels van karton die ik plastficeerde en met touw aan gevonden takken hing. Ik denk dat de stokjes een leuke afwisseling hierbij zijn.
In de moestuin groeit alles ontzettend hard. Ik heb al een aantal keren raapjes en peulen kunnen oogsten en de sla blijft (gelukkig) ook maar doorgroeien. De tuinbonen laten een deel van hun bloemen alweer vallen en voorzichtig zie ik ook daar de eerste bonen verschijnen. De rabarber blijft onuitputtelijk nieuwe stengels leveren en de uien beginnen zich langzaam aan te vormen. Het blijft wonderlijk dat kleine spul te zien uitgroeien tot volwassen groenten.               

4 opmerkingen:

@nnemiek zei

Geweldig leuk die naam stokjes!

Moestuin Miep zei

Dankjewel Annemiek! Het is ook ontzettend leuk om te maken en ze hebben de eerste hoosbuien als proef doorstaan :-)

Anoniem zei

Hallo, wat een leuke naamstokjes. Hoe heb je ze gemaakt?
Een super leuke blog die ik vaak lees.
Gr José

Moestuin Miep zei

Dankjewel José! Ik heb ze gemaakt van snoeiafval, takjes die ik anders weg zou gooien. Eerst heb ik ze op maat gezaagd en vervolgens heb ik de bast met een mes afgeschaafd. Met stempels en inkt heb ik de kruidennamen erop gestempeld. Je kunt ze ook met een watervaste stift beschrijven denk ik. Mocht je ze ook willen maken dan zie je op de Facebookpagina van Moestuinmiep bij foto's een grotere afbeelding.