zondag 17 april 2016

Groeizaam weer (recept: Daslookpesto)




Het is hard werken op de tuin. Veel zaailingen staan in de kas en hebben nu ook doordeweeks water nodig. Gelukkig is het langer licht en kan ik ook s'-avonds even langs de tuin.

De uien, knoflook en prei groeien goed op de bedden. De tuinbonen hebben wat last van de bladrandkever maar hopelijk zijn de plantjes sterk genoeg. In de kas is het dringen om een plekje. Courgettes, spruiten, Broccoli, Sla en Spinazie eisen alle ruimte op. Van de sla en spinazie wordt al volop geoogst.
Verder groeit het onkruid net zo hard als de groenten dus naast zaaien, watergeven en oogsten wordt er ook veel gewied.

Buiten de tuin groeit de Daslook door en verovert steeds meer terrein. Daarom van de week een heerlijke Daslookpesto gemaakt.
Daar horen natuurlijk heerlijke zelfgebakken broden bij.

Hierbij het recept!

Daslookpesto

100 gram Daslook (gewassen, fijngesneden en ontdaan van steeltjes)
100 gram pijnboompitten
100 gram Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout

Doe alle ingrediënten met wat olijfolie in een blender. Voeg tijdens het pureren olijfolie toe. Kook een weckpotje uit en doe de pesto hierin over. Laat je de pesto een tijdje in de koelkast staan, schenk er dan wat olijfolie op.

Wanneer je oud brood over hebt, smeer deze dan in met de pesto en leg ze in de oven totdat ze krokant zijn. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en je hebt heerlijke croutons voor in de soep of door de salade.
D





Geen opmerkingen: