zondag 17 februari 2013

Een klein beetje voorjaar

Vanochtend vroeg uit de veren want er moest gewerkt worden. Niet dat ik de rest van de week achterover heb geleund, in tegendeel.Ik ben al weken druk bezig met voorzaaien en het eerste resultaat is al zichtbaar. De tuinbonen zijn al groot genoeg om te verplaatsen naar de koude kas en pepers en kruiden komen voorzichtig om de hoek kijken.

Vandaag was het de beurt aan het poten van de aardperen. Na twee jaar ga ik ze steeds meer waarderen en wil ik wel eens een ander soort proberen. Afgelopen zaterdag daarom naar Vreeken gegaan om ze daar wat lichter te maken van de aardpeer Fleuron d'anjou. Omdat ik nog niet helemaal uit de indeling van de moestuin in de polder ben, heb ik ze voorlopig in potten gepoot. Later kan ze dan op de plaats van bestemming uitplanten.

Helaas waren de 3 soorten plantuien, in tegenstelling tot wat op de site vermeld staat, niet binnen.

In de moestuin hebben we vandaag aardig wat werk verricht. Dit alles onder het genot van prachtig gitaarspel van 2 jongens van de tegenover onze tuin gelegen scouting. Onverwachte arbeidsvitaminen. En die hadden we nodig ook. Er moest gespit, gewied en gepoot worden.
Hoewel er nog heel veel gedaan moet worden, is het eerste resultaat duidelijk zichtbaar. Ik kan niet wachten totdat de bedden volstaan. Maar dat duurt denk ik nog wel even .........................


 

2 opmerkingen:

@nnemiek zei

Heerlijk he dat we weer aan de slag kunnen, leuke site heb je!

groetjes Annemiek
http://fruittuin.blogspot.com

Moestuin Miep zei

Dankjewel! Ik heb even een vluchtige blik op jouw blog geworpen en dat ziet er ook erg leuk uit. Met een bak thee erbij ga ik er zo even op mijn gemak voor zitten om verder te lezen. Leuk! En wat is het inderdaad heerlijk dat we weer iets kunnen doen!Veel tuinplezier komende tijd.