zondag 2 februari 2014

Spitten en zaaien

Uiteraard heeft deze bos tulpen niets te maken met tuinieren. Voordat mijn tulpenbollen zover zijn dat het echte bosjes tulpen worden zijn we een paar maanden verder. Deze bos staat in onze woonkamer en siert mijn blog omdat alles op de tuin nog kaal is.

Inmiddels heb ik van drie bedden de rogge ondergespit en is hiermee de groene aanblik verruilt voor bruin/zwart. Niet helemaal want op 1 bed laat de rabarber zijn neuzen al zien. Het contrast van groen met roze blijft prachtig.
Veel meer dan wat spitten en hier en daar wat onkruid en mos weghalen (en wat kletsen met de buren) doe ik op dit moment eigenlijk niet.

Aan huis ben ik begonnen met zaaien. De zomerprei  en pepers zijn inmiddels opgekomen en vandaag heb ik de tuinbonen gelegd, wat sla gezaaid (op de gok want het is eigenlijk nog te vroeg) en heb ik wat goudsbloemen gezaaid.
Vanaf nu zullen er iedere week wel wat meer groenten en bloemen gezaaid gaan worden en zullen de bedden stap voor stap worden omgespit.

Ik ben er (bijna) klaar voor!

 

4 opmerkingen:

marleem zei

Hier bloeit de paarse helleborus en de hazelaar. En ik zag de wilgen ook al bloeien. Eind van de maand ga ik starten in de tuin. Dan krui ik flink wat compost over de groentebedden. En meteen wat onkruid verwijderen. Dat gaat nu lekker snel en makkelijk! Het begint hier ook al te kriebelen!
Groetjes, Marleen

@nnemiek zei

Ook hier staat de prei al boven de grond...met dit lekkere weer krijg je er echt zin in!!
Wist je dat je op dit blog meerdere pagina's kunt maken, ik heb 1 pagina gemaakt waar ik bij kan houden wat en wanneer ik gezaaid heb, best makkelijk:)

groetjes Annemiek

Moestuin Miep zei

Prachtig paarse Helleborus!Daar alleen al van krijg je lentekriebels. Veel succes met kruien en ik lees de blogs wel! (http://etenuitdevolkstuin)

Moestuin Miep zei

Inderdaad. Het lijkt wel al voorjaar. Dat je meerdere pagina's kunt maken wist ik niet. Ik ga zo gelijk een kijkje op http://fruittuin.blogspot.nl nemen!