zondag 20 juli 2014

Pepers oogsten!

Hoewel het van mij wel ietsje minder mag, is dit het ideale weer om de pepers te doen laten groeien en kleuren. Had ik vrijdag nog alle rijpe pepers geoogst, zaterdag hingen er weer 15 aan. Maar je hoort mij niet klagen. Pepers kan je goed invriezen en van een grote oogst kan je heerlijke sambals maken. Opties genoeg dus.
 
Inmiddels zijn alle aardappels en uien van de bedden. Het was de eerste keer dat ik aardappels had geteeld en ik ga het volgend jaar zeker weer doen. De uien hangen aan de schuur te drogen. Ik had plantuien voor wat grotere uien bij Van der Wal gekocht. En grote uien zijn het. Omdat ik soms liever lui dan moe ben, is het handig om maar 1 ui te hoeven snijden waar er in het kookboek 2 staan aangegeven. Ook deze gaan op mijn verlanglijstje voor volgend jaar.
 
Op dit moment maak ik de meeste courgettes in omdat de oogst zo groot is. Afgelopen donderdag hebben we een pot meegenomen voor vrienden waar we op bezoek gingen. Omdat deze inmaak in de winkel niet te krijgen is, is het een leuk cadeau voor mensen die van zoetzuur houden. De bieten moeten onderhand ook geoogst gaan worden en ook daarvoor heb ik eventueel een inmaakrecept klaar liggen.
 
Afgelopen week heb ik een deel van de kolenbedden ingericht. De voorgezaaide kolen heb ik uitgeplant en afgedekt met netten. De pompoenen gaan goed en ik ben zo benieuwd hoeveel ik ervan af  haal. Wat het ook goed doet zijn de bloemen. Cosmea, Violieren, Leeuwenbekjes en Dropplant. Iedere week staat er wel een boeketje op de tafel.
 
Komende weken hoop ik nog wat stamboterbonen en de eerste pronkbonen te kunnen oogsten. Ik kijk ernaar uit! 

4 opmerkingen:

Daisy zei

Ik hoop dat ik ook ooit genoeg overhoudt om dingen in te maken, voorlopig is alles dezelfde dag al op.

Moestuin Miep zei

Ik zag op je blog dat je dit jaar begonnen bent met moestuinieren. Leuk! Je zult merken dat je binnen de kortste keren groenten overhoudt om in te maken. Ik weet niet of je een courgetteplant hebt maar die geeft bijvoorbeeld heel veel vruchten. Veel succes in ieder geval voor jou en en je dochtertje!

Daisydingen zei

Ik ben idd dit jaar begonnen en ja we hebben een courgetteplant. We hadden er veel vruchten van, maar toen kreeg hij meeldauw... Staat nu te herstellen, hopelijk komt die er bovenop. Ik hoop dat ik dingen ga overhouden, want het lijkt me ook erg leuk om het inmaken te leren, wij hebben alleen maar een klein moestuintje dus nog niet veel over gehad. Volgend seizoen breid ik uit, dus wie weet dat het dan gaat lukken!

Moestuin Miep zei

Voor meeldauw zijn courgettes inderdaad erg gevoelig. Ondanks dat kunnen ze vaak nog wel gewoon courgettes produceren. Inmaken is erg leuk en wie weet als de courgetteplant weer herstelt dat je dit jaar nog een klein beetje in kan maken. En anders volgend jaar.Ik lees het wel op je blog!