zondag 28 februari 2016

Zaaien, verspenen en spitten


Nu het weer droog en zonnig is, is het tijd om wat voorgezaaid is te verspenen. De Broccoli en Pepers staan ieder in een eigen potje in huis en de tuinbonen staan in trays in de koude kas.
Van de week heb ik Tomaatjes gezaaid en Doperwten in trays gelegd. Beide komen al op.

In de tuinkas groeien Sla en Spinazie naar hartelust en in de tuin aan huis oogst ik met grote regelmaat kruiden voor soepen en stoofpotten. Buiten komen Rabarber en Maarts Viooltje al op. Nog even en de salades kunnen weer worden voorzien van bloemen.

Op de dagen dat het heeft geregend heb ik broden gebakken en ben ik mij gaan verdiepen in fermenteren. Aangestoken door het boek "Verrot lekker" van Christian Wey.

Van de week daarom een van de laatste maaltjes aardperen geoogst en aan de slag gegaan met fermenteren. Het moet nog een paar dagen staan dus ik heb nog geen resultaat. Ik ben benieuwd. Wordt vervolgd.






2 opmerkingen:

lien zei

Wat een leuk blog, leuke naam ook! Ik ga je volgen!

Unknown zei

Dankjewel Lien! Jij hebt ook een leuke blog.