zondag 18 maart 2018

Nog geen lente


Denk je dat het bijna voorjaar is, komt de winter weer terug. En niet 1 keer, nee 2 keer. Een rare start van het seizoen. Desondanks heb ik niets te klagen, behalve dat ik de zaailingen in de kas telkens af moet dekken met vliesdoek.

De sla en spinazie lijken er ogenschijnlijk weinig last van te hebben. De rabarber komt een stukje boven en wacht vervolgens de kou weer af en de knoflook groeit best goed.


Op de dagen dat het weer wat minder is maak ik voorraadjes groentechips met de voedseldroger. De geschaafde bietjes haal ik door een zelfgemaakte vinaigrette van olijfolie, azijn, honing en mosterd en laat ik een paar uur drogen. Heerlijk in salades!


De Rucola is in 1 week tijd ontkiemd. Omdat het twee weken geleden had gevroren en gesneeuwd kon ik niet bij het water uit de tonnen en de sloot. Om de manden met zaden toch vochtig te houden heb ik ze bedekt met sneeuw en afgedekt met vliesdoek en voilà dit is het resultaat een week later.

Wat het goed blijft doen in de kas zijn de kruiden en ik kan er nu al regelmatig van oogsten.
Volgend weekend start ik met het verspenen van de pepers en het zaaien van de doperwten (leggen). Ik kweek ze eerst voor en plant ze op een goed moment uit. De tuinbonen kweek ik op dezelfde wijze en komen alweer op.

En nu hopen dat het snel echt lente gaat worden!

2 opmerkingen:

lien zei

Ja niet leuk he! Ik kan me voorstellen dat jij als moestuinliefhebber staat te popelen om te beginnen. Nog even geduld!

Moestuin Miep zei

Het begint er nu weer een beetje op te lijken zo met het zonnetje @lien Binnen groeit alles gelukkig lekker door. Het gaat zeker goed komen dit seizoen.