vrijdag 22 maart 2013

Nog geen voorjaar

Maart roert zijn staart! Was het een aantal weken geleden nog 15 graden, van het weekend kan de gevoelstemperatuur terugvallen naar -15 graden en kunnen sjaals en handschoenen weer tevoorschijn worden gehaald. Het moet niet gekker worden!

Een groot deel van wat gezaaid moet worden is gezaaid maar staat of nog veilig binnen of in de koude kas. Ik durf het nog niet aan om ze uit te planten.
Vandaag en gisteren heb ik daarom benut om 2 bedden om te spitten, te bemesten en te beaarden. Op de tuin heb ik 6 bedden die zijn ingezaaid met rogge. Van 4 bedden is de rogge inmiddels ondergespit en zijn de bedden klaar om bezaaid of beplant te worden. Ondanks de lage temperatuur heb ik toch genoten van het flauwe zonnetje, de rust en de vogels.

Wat overigens onverstoorbaar door blijft groeien is de velsla. Vanochtend heb ik een bakje gevuld voor een goede vriendin. Morgen zijn we zelf aan de beurt en eten we een salade met veldsla. Ook de vorig jaar gezaaide peterselie blijft mij verbazen door nog steeds rijkelijk krullen te produceren.
De krullen verdwijnen weer in heerlijke dressings. Nog geen goed moestuinweer, wel kleine succesjes! 

Geen opmerkingen: