vrijdag 8 november 2013

Heerlijke herfstsalade van spinazie, komkommer, walnoten en een dressing van Ras el Hanout (Recept)

 
De afgelopen week was nat, stormachtig en zelfs een beetje koud. Reden temeer om maar weer eens wat nieuwe recepten uit te proberen. De afgelopen maanden verzamelde ik tijdens mijn struintocht op internet allerhande recepten om komende maanden eens uit te gaan proberen. Deze herfstsalade is er een een van. Het recept is afkomstig van de site Francescakookt. Ik vind het een heerlijke salade en heb het recept iets naar mijn smaak aangepast.
 
Je hebt nodig:
 
2 handjes spinazie
een halve komkommer
4 el griekse yoghurt
1 tl Ras el Hanout
1 tl paprikapoeder
2 el gembersiroop
2 takjes peterselie
handje walnoten
Peper & Zout
 
Schil de komkommer en snijd deze in dunne reepjes.
 
Maak een dressing van de yoghurt, de Ras el Hanout, de paprikapoeder en de gembersiroop. Breng op smaak met peper en zout.
 
Leg de spinazie in een schaal en leg de komkommer er op. Schep er 2 tot 3 el van de dressing over heen. De rest serveer je er in een kommetje bij. Leg op de dressing de walnoten en de peterselie.
Serveer de salade en hussel aan tafel alles door elkaar.
 

Geen opmerkingen: