zaterdag 16 november 2013

Herfstoogst

 
Gisterochend ben ik in alle vroegte op de fiets gestapt en naar de moestuin gereden. Het is dat de bladeren het seizoen verraden anders had ik gedacht dat het lente was. Wat een mooie dag.

Op de tuin waren de paden bedekt met een bladermassa. Nadat ik alles een beetje opzij had geharkt ben ik eerst eens polshoogte gaan nemen. Het was immers alweer even geleden dat ik mij op de tuin had laten zien.

De wintersla en veldsla stonden er in de koude kas geweldig bij. Boerenkool, prei en pastinaken eveneens. Zelfs de oranje bietjes doen het goed. De andijvie was ik eerlijk gezegd een beetje vergeten en staat er ondanks de regen ook nog redelijk bij. De knoflookteentjes die ik vorige maand heb geplant laten heel voorzichtig een topje groen zien. Niet allemaal maar dat hoeft ook helemaal niet want het is nog vroeg.

Genietend van het zonnetje en de vogels heb ik een maaltje voor de avond bij elkaar gescharreld. De eerste aardperen (het eerste kilootje en ik vrees dat er tientallen volgen), wat oranje bietjes en wat pastinaak.
De groenten heb ik samen met een ui, wat knoflook en olijfolie in de oven geroosterd.
Erbij aten wij aardappel uit mini stoofpotjes.

Deze potjes van Le Creuset scoorde ik vorige week op de rommelmarkt.
Nadat ik de potjes met wat olie had ingevet, legde ik er geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappel in. Over de eerste laag strooide ik wat peper en zout en geraspte kaas en vervolgens maakte ik nog eenzelfde laag. Als laatste voegde ik een scheutje kookroom toe en tot slot wat toefjes peterselie.

De ministoofpotjes hebben op 180 graden ongeveer drie kwartier met deksel in de oven gestaan. Daarna heb ik ze nog een kwartier zonder deksel laten nagaren.

Wij vonden het voor herhaling vatbaar. 

4 opmerkingen:

@nnemiek zei

Wat leuk dat je die stoofpotjes gevonden had en wat een lekker recept!
Nou ik sta nu op de wachtlijst voor een volkstuin...heb er ook zin in!

fijn weekend!

Moestuin Miep zei

Ja leuk he!Ben er ook ontzettend blij mee. Ik hoop voor jou dat je snel aan de beurt bent voor een volkstuin. Je bent altijd al zo actief in je eigen (fruit)tuin.

L i e s b e t h ® zei

Ik geniet helemaal mee:) zoals je het beschrijft!

Moestuin Miep zei

Dankjewel Liesbeth! Wat heb je trouwens een ontzettend leuke blog (100% Liesbeth).