woensdag 22 augustus 2012

Oogst: Chinese kool en Paksoi

De gezaaide Chinese kool en paksoi, hebben zich met dit warme en zonnige weer in razendsnel tempo ontpopt tot volwassen kolen. Vandaag daarom maar een begin gemaakt met oogsten. Samen met de prei en de stengeluien zijn de bladeren tot een roerbakmix verwerkt. Binnen een half uur uit de tuin op je bord. Verser kan haast niet.

Om de komende maanden verzekerd te blijven van vers voer, heb ik vorige week wat lollo rosso, botersla, little gem, rucola en stengelui gezaaid. Alle slasoorten met uitzondering van de botersla, is opgekomen. Ook de stengelui laat zich voorzichtig boven de grond zien. Omdat het niet echt de tijd voor stengeluien is blijft het een verrassing of ze het ook daadwerkelijk gaan doen.

Een paar weken geleden heb ik lollo bionda gezaaid en nog een week en ook dan kunnen deze kroppen worden geoogst om tot een salade te worden verwerkt. Om de salades wat kleur te geven gebruik ik de bloemen van de Oost-Indische kers, het komkommerkruid en niet te vergeten de goudsbloemen.

De pepers en zoete paprika's doen het ontzettend goed, evenals de tomaten, aubergines en komkommers. Hoewel is vermoed dat de komkommer toch wel aan zijn laatste toegift bezig is.

Wat mij betreft is het einde van de zomer(teelt) nog lang niet in zicht!

Geen opmerkingen: