dinsdag 28 augustus 2012

Sla oogst

's-Ochtends ruik je de herfst al en hier en daar laten de bomen ook al wat bladeren vallen. Een teken dat het moestuinseizoen een beetje op zijn einde gaat lopen. Ik probeer toch zo lang mogelijk door te zaaien en te planten. Zo heeft vandaag de little gem een plekje gekregen en staan de stengeluien in de wacht om uitgeplant te worden. De van de week uitgeplante lollo rosso gaat goed en van de eerder gezaaide lollo bionda zie je hierboven het resultaat. Een heerlijke salade van sla, cherry tomaatjes, sweet banana paprika, bieslook en Oost-Indische kers, afgemaakt met een dressing van olie, azijn, mosterd, knoflook, dille en honing. Uiteraard allemaal uit de moestuin.

Ook de onlangs gezaaide Rucola doet het goed. Als het goed is kan deze wel wat kou verdragen en kan ik er de komende maanden van oogsten. Binnenkort is het tijd om de veldsla en de spinazie te zaaien.

De aubergines zitten nog volop in de vruchten en ook de vijg heeft nog e.e.a. in het verschiet. De snijbiet groeit de pan uit en de hoeveelheid pepers en paprika's is ongelofelijk. Hopelijk willen de pepers nog een beetje kleuren en kunnen we het seizoen nog een beetje rekken zodat we nog even van dit alles kunnen genieten.Geen opmerkingen: