zondag 14 april 2013

Eindelijk ........

 
Voorjaar!
En als de regen dan verdwijnt en de temperaturen plotseling stijgen naar zo'n graad of twintig, dan kom je tijd tekort. Vanochtend daarom al vroeg in de tuin bij het huis gewerkt. Van vriendin Liesbeth had ik gisteren prachtige takken gekregen die zij over had na haar linde snoei. Wat waren het er veel. De langste takken hebben een ereplaats in de huiskamer en de kortere takken staan te pronken op een van de tuintafels. Super!
 
Na de lunch op de fiets door naar de moestuin. De tuinbonen doen het goed en zelfs de sjalotten komen een klein stukje boven steken. Vandaag was het de beurt aan de sugar snaps. Op het pakje staat dat ze 1.80 mtr. worden dus tijd voor het maken van een wigwam.  Geen idee of ik het goed gedaan heb maar ze staan. De tien kleine plantjes vallen erg in het niet bij die lange stokken dus vanmiddag maar snel nieuwe gelegd in de koude kas.
 
De tomaten, pepers, Oost-Indische kers, peterselie en de pompoenen zijn allemaal naar de koude kas verhuisd. In de kas heb ik groen doek gehangen zodat het licht gefilterd binnenkomt ter voorkoming van het verbranden van de zaailingen.
In de tuin bij het huis, groeien de diverse slasoorten goed. Omdat dit een periode is waarin zoveel gebeurt, heb ik wat foto's gemaakt.

2 opmerkingen:

@nnemiek zei

Prachtig die foto's, alles mooi groen. Ik stop zo ruim 30 sugarsnaps plantjes in een bak...dus denk dat je best 10 stuks om 1 stok kunt zetten.Ze zijn heerlijk !!

groetjesss

Moestuin Miep zei

Dankje! Ik had er 30 in de pottenpers bakjes gelegd maar er zijn er maar 10 opgekomen. Nu weer opnieuw geprobeerd in de hoop dat er meer opkomen. Omdat er tussen de wigwams een flink stuk onbenutte ruimte is en mijn snaps voorlopig toch nog niet op hoogte zijn, wil ik er spinazie zaaien.Ben benieuwd of dat gaat lukken.