zondag 8 december 2013

Recept Havermoutkoekjes

Voor de lunch van morgen op kantoor had ik mijzelf voorgenomen om ter afsluiting van de lunch zelf wat havermoutkoekjes te bakken. De zoetigheid was namelijk "wegbezuinigd". Desalniettemin verwacht ik een heerlijke lunch met soep, broodjes en quiche die wordt verzorgd door Westerkaatje uit Rotterdam en die hopelijk smaakt zoals we van hen gewend zijn.

Het was alweer even geleden dat ik de koekjes had gebakken. Zo terugdenkend ergens in 2011. Tot die tijd bakte ik ze zo ongeveer maandelijks. Waarom de laatste jaren dan niet zal je je afvragen? Geen idee! Het kwam er niet van.

Zaterdagochtend was ik daarom druk op zoek naar het recept om zodoende de ingrediƫnten in huis te halen. Nu ik in mijn geheugen terugging stond het recept op een los stukje papier en zoals het vaak met losse papiertjes gaat ............

Gelukkig had ik het recept ooit aan een collega gegeven en had hij het (wel goed) bewaard. Vandaar dat ik dit recept met jullie wil delen. Deels omdat ze zo ongelofelijk lekker zijn en een beetje omdat ik het recept nu nooit meer kwijt kan raken.


Je hebt nodig:
140 gram patentbloem
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
150 gram donkere basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
1 ei
170 gram roomboter
200 gram havermout
125 gram gemengde rozijnen
 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingredienten met uitzondering van de havermout en de rozijnen in de keukenmachine. Voeg het ei en de in stukjes gesneden roomboter toe. meng tot het deeg een geheel is. Voeg vervolgens de havermout toe. Als de vlokken volledig zijn opgenomen voeg je de rozijnen toe.
 
Maak van het deeg kleine balletjes en druk deze een beetje plat. Leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en schuif de plaat net onder het midden in de oven. Bak de koekjes gedurende 13 minuten op 180 graden en laat de koekjes op een rooster afkoelen.
 
Houdt er rekening mee dat als je de koekjes uit de oven haalt, ze nog zacht zijn. Ze worden hard als ze zijn afgekoeld.

 

4 opmerkingen:

Roos Raak zei

Dank voor het recept!! Goed dat je het recept weer hebt 'gevonden'. Waar collega's al niet goed voor zijn ;>) Klinkt heerlijk. Ik ga ze ook maken! groetjes, Roos

Moestuin Miep zei

Graag gedaan! Als je ze gaat maken pas dan op want ze zijn erg verslavend ;-)

Anoniem zei

Hello From Volrecepten.be!

We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
Please, contact me if you any question :)

Moestuin Miep zei

Hello Olga, Of course I will. This weekend I'll take a look at your site!