zondag 3 augustus 2014

Zomerse genoegens (recept: courgettepannenkoekjes)




Buiten de winter is dit zo'n beetje de meest rustige periode in de tuin.  Natuurlijk blijf je altijd onkruid wieden en schoffelen maar voor het overige groeit het allemaal goed door. Soms iets te goed want als je een paar dagen niet bent geweest ontdek je opeens courgettes die zelfs te groot zijn om soep van te maken maar ach, als dat het ergste is.
 
De afgelopen weken ben ik daarom wat gaan experimentern met nieuwe gerechten. Omdat de courgetteplant op dit moment de plant met de meeste productie is, heb ik me vooral hierop gericht.
Het resultaat waren heerlijke courgettepannekoekjes en een courgettesalade.
 
Gisterenavond hebben we gezellig met vrienden getafeld en heb ik de courgettesalade als bijgerecht geserveerd. Het was een goede combi met de runderstoof uit de tajine.
 
Achterover leunen heeft dan ook wel zo zijn voordelen!
 

Courgettepannenkoekjes (lunch/bijgerecht)
 
Je hebt nodig:
 
1 courgette...
1 ui
2 eieren
6 eetlepels bloem (ik gebruikte glutenvrije bloem.
Verse bieslook en peterselie
1 teentje knoflook
Peper en zout
Scheutje vloeibaar bak- en braadvet

Bereidingswijze:
Was de courgette en rasp deze. Snipper de ui en voeg samen bij de courgette in een kom. Mix in een andere kom de eieren met de bloem en voeg hieraan peper, zout en de knoflook (uitgeperst) toe. Voeg vervolgens de courgette en ui toe aan het mengsel en roer goed door elkaar. Knip de kruiden met een kruidenschaar of snijd deze fijn met een mesje en voeg ook toe aan het mengsel.
Vervolgens in een koekenpan een beetje vloeibaar bak- en braadvet verhitten. Schep met een soeplepel of beslaglepel een schep van het mengsel in de koekenpan en bak een voor een de courgette pannenkoekjes. Serveer de courgette pannenkoekjes met een schepje frisse tzatziki, het liefste zelf gemaakt met magere yoghurt!
 

6 opmerkingen:

floorsmoestuin zei

oeeh dat ziet er goed uit! ga ik zeker is proberen..

Unknown zei

Ze zijn zeker de moeite waard Floor. Ook leuk voor een lunch/picknick. Succes!

Sarah - Van eigen kweek zei

Wat leuk! Ga ik ook eens proberen. We hebben nog steeds een overschot aan courgettes in de moestuin dus ga deze maar eens op het menu zetten voor binnenkort! Groetjes!

Unknown zei

Leuk Sarah! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Francois zei

Wat een leuk blog! En schitterende foto's! Ik heb sinds kort ook weer een moestuin en ga ook een blog bijhouden: http://www.moestuinblog.nl
Vind je het goed als ik je link?

Unknown zei

Dankjwel Francois! Je blog ziet er super uit. Prima als je mijn link op je blog zet. Ik zal jouw blog ook op mijn pagina zetten. Veel succes!