zondag 7 augustus 2016

Oogstfeest

Het is afgelopen maand hard gegaan. De uien zijn geoogst, van de knoflook is het loof verwijderd en de bollen worden nu op de donkere plaats bewaard, de eerste bieten en bonen zijn geoogst en de courgettes blijven geven zoals ze nog nooit hebben gedaan.

De wintergroenten, prei, winterwortelen en boerenkool doen het ook goed. Met de Rammanas die ik heb gezaaid heb ik geen ervaringen maar ook die lijkt het goed te doen.

Van de courgettes maakte ik zoals gebruikelijk zoetzuur. Omdat het er dit jaar zoveel zijn overweeg ik om er ook eens chutney van de te maken.

Van de bietjes maakte ik een heerlijke salade die we inmiddels al een paar keer hebben gegeten.

Met de bloemen gaat het ook goed. Wekelijks sieren boeketten het huis en de tuintafels. De vrouwenmantel en Lavendel heb ik afgeknipt en gedroogd en beide hangen in het prieel aan huis. Zo blijft de zomer een beetje bewaard.

Van de week zaai ik nog een laatste ronde Spinazie en ga ik winterpostelein zaaien. De knoflook voor  volgend jaar is besteld en kan in september worden afgehaald. Dit keer eens een heel ander soort. Eerst maar even genieten van de oogst van dit jaar.4 opmerkingen:

lien zei

Wat leuk! Ik ontdek nu pas dat jij ook een blog hebt. Ben op IG al helemaal fan van al je mooie foto's, ik word er altijd blij van en krijg zelf ook steeds meer zin om te (moes)tuinieren.

Moestuin Miep zei

Leuk om je hier ook tegen te komen Lien! En wat leuk dat je op deze manier geïnspireerd wordt. Het blog is een beetje naar de achtergrond verschoven door Instagram en Facebook maar ik probeer in ieder geval iedere maand iets te posten.

Kari zei

Wat een ongelofelijk mooie foto's van je oogst. Het is een feest voor het oog. Het mijne ziet er zo pictoresque niet uit haha. Lijkt me heerlijk, die beloning van je tuin voor het harde werk!

Moestuin Miep zei

Dankjewel Kari! Hier doe je het uiteindelijk allemaal voor. Het merendeel van de oogst eet je ze vers mogelijk maar van knoflook, uien en pompoen heb je zo lang plezier. Courgette maak ik zoveel mogelijk in in het zoetzuur of vries ik in blokjes in om er weer soep van te maken. Zo heb je 's winters ook nog wat aan je oogst.