vrijdag 15 juni 2012

Oogst: aubergines

Het allerleukste aan het moestuinieren vind ik toch wel het oogsten. Ik kijk nog net niet alles uit de grond. Hoewel deze aubergines van een gekochte plant afkomstig zijn geeft dit al meer voldoening dan dat ik ze op de markt of in de winkel koop. Het lijkt ook wel of ze mooier zijn maar dat komt vast omdat ik bevooroordeeld ben.
Samen met de Griekse basilicum en oregano (van mijn oreganoplant die het jaar na jaar weer doet) verdwijnen ze straks in de melanzane alla parmigiana van Jamie Oliver. Het liefst had ik het blik gepelde tomaten uit het recept al vervangen voor verse tomaten maar ik zal nog een tijdje geduld moeten hebben vrees ik. De lage temperaturen in combinatie met de zon die zich weinig laat zien, maakt dat alles een beetje achterblijft. Tomaten, pepers en komkommer doen het minder goed. Daarentegen doen paksoi, preien, sla, radijs, munt en alle andere kruiden het erg goed. Van de week worden de paksoi en prei geoogst en vandaag ga ik eens verzinnen wat ik daarvan zal gaan maken.

De pas gezaaide spinazie, paksoi, koriander, raapstelen en cichorei hebben het zwaar. Ik heb ze ook vandaag weer even droog moeten zetten omdat ik bang ben dat weer alles weggespoeld. De meeste zaden zijn inmiddels ontkiemd en ik verwacht dat als het zonnetje eenmaal  gaat schijnen, ze snel zullen volgroeien zodat er over hun een stukje kan worden geschreven.

4 opmerkingen:

Goed boeren in de stad zei

Jaloers! ziet er echt heerlijk uit!

Moestuin Miep zei

Zo smaakte het ook! Overigens erg leuk om een reactie van je te ontvangen. Ik heb pas met veel plezier het artikel in het AD over je gelezen. Je website is ook erg leuk. Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden www.goedboerenindestad.nl

Goed boeren in de stad zei

Dank je! altijd leuk om te horen. Ben nu flink aan het surfen om ideeën (tips) op te doen voor volgend jaar.

Moestuin Miep zei

Heel veel succes met het opdoen van ideeën en ik lees ze wel op je site!