maandag 11 juni 2012

Oogst: mini piepers - aardappelen

En opeens was ik hem zat die uit de kluiten gegroeide aardappelplant. Een paar maanden geleden had ik 3 pootaardappelen in een flexibele mand gepoot om te kijken wat er van terecht zou komen. De bedden op de volkstuin waren nog niet klaar en een aardappel hoort er tenslotte ook bij. Al na een paar weken lieten de eerste toppen zich zien en heb ik de planten aangeaard. Vervolgens zijn ze alle kanten opgevlogen en had ik totaal geen controle meer over ze. Eruit dus!
Een reden temeer omdat de pomodori tomaten steeds meer ruimte gaan vragen en ik de vrijgekomen ruimte daarom goed kan gebruiken.
Omdat ik de aardappelen er veel te vroeg had uitgehaald, waren ze (26 stuks) uiteraard flink ondermaats maar ik denk dat ze heerlijk smaken. Op de website van Miranda www.mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl las ik dat ik ze pas na 2 dagen mag eten omdat ze anders buikklachten kunnen geven. We wachten daarom nog even geduldig af.

In de tussentijd vul ik mijn tijd met het zaaien van raapstelen en chichorei door middel van de pottenpers. Heel vroeger had ik er al eens eentje gehad maar toen lukte het niet.
Op advies van de zaadhandel waar ik de pottenpers had gekocht, heb ik de potgrond heel erg nat gemaakt en de pers vervolgens gevuld. In het gaatje wat er automatisch wordt ingedrukt heb ik de zaadjes gelegd en ik moet zeggen het werkt prima. Ik heb ze nog even binnen staan omdat de koriander en raapstelen die ik vorige week in de kokostabletten had gezaaid vandaag letterlijk zijn weggespoeld. Als het wat droger wordt (en dat wordt het over een paar dagen), mogen ook deze zaden naar buiten. Tot die tijd hou ik ze angstvallig uit de wind en uit de regen.
2 opmerkingen:

Anoniem zei

He, moestuinmiep.
Is je komkommerkruid er al uit?

Groetjes,
Girly

Moestuin Miep zei

Wahaha. Nee nog niet. De bloemen kunnen namelijk WEL gegeten worden. Binnenkort wijt ik er een blog aan en tot die tijd zal ik jullie niet meer voeren met kruiden die niet kunnen ok?