zaterdag 22 maart 2014

Maartse tuinperikelenWas het afgelopen donderdag nog echt lente, vandaag was het af en toe behoorlijk onaangenaam met  maartse buien en harde wind. Ik kien het dan ook altijd weer uit om op die momenten net op mijn fiets te zitten.

Heel veel viel er afgelopen dagen niet te doen buiten dus ben ik gezellig met vriendinnen naar de film geweest ,heb ik geplastificeerde plantenlabels gemaakt, heb ik nog wat doperwten voorgekiemd en heb ik zelfs een DVD gekeken.

Dit alles is een teken dat ik de tuin redelijk op orde heb voor de tijd van het jaar. Wat op dit moment de grond in kan, staat er in en wat voorgezaaid kon worden staat in de koude kas. De paksoi in de koude kas in de tuin is bijna oogstbaar en de sla en venkel doen het ook goed onder glas. Over de tuinbonen heb ik toch maar insectengaas gespannen omdat een aantal plantjes uit de grond waren getrokken. Vogels vinden de boon waaruit de tuinboon ontkiemd heerlijk om te eten en geef ze eens ongelijk!

De doperwten klimmen langs gaas dat wordt ondersteund door takken. Over de raapjes en net ontkiemde spinazie heb ik eveneens insectengaas gespannen. De plantuien staan ook op hun bedden die ik weer heb afgezet met takken van de kronkelwilg. Vogels eten de plantuien niet op maar je hebt kans dat ze ze uit de grond tikken. Vandaar deze maatregelen. De knoflook die ik oktober/november had gepoot is goed aangeslagen. Vorige week kwam ik erachter dat ik nog een bolletje in mijn mand had liggen en had ik de teentjes ervan gepoot. Vandaag zag ik de eerste groene topjes opkomen dus wie weet worden het volgroeide bollen.

Thuis in de koude muurkas staan de zomerpreien hun best te doen om groter te groeien. De Cosmea is ontkiemd en plant ik later op de plaats van bestemming in de volkstuin uit. De nieuwe lichting sla doet het ook goed en vandaag zijn daar nog wat extra doperwten bijgekomen.

Niet heel erg druk dus maar wel lekker bezig!

4 opmerkingen:

@nnemiek zei

Ja lekker...alles zn gangetje, omdat we zo vroeg konden beginnen kunnen we nu een stapje terugdoen. Ik kan nu idd ook niet zo veel meer doen......wachten tot alles kiemt en in april naar de tuin :)

Moestuin Miep zei

We worden nog lui! haha. Ben net nog even terug geweest naar de tuin om wat Leeuwenbekken, Zomerviolieren en Kattesnor voor te zaaien in de koude kas. Ik zag op de zakjes dat dat nu al kon dus toch nog een klein beetje activiteit op de tuin ;-)

natuurlijk-rijk zei

Rustig aan de slag gegaan, ik heb vandaag ook buiten gewerkt met regen-tussenpauzes ;-)

Moestuin Miep zei

Wat heerlijk dat het weer kan he! Ik heb even op je blog gekeken ziet er erg leuk uit en wat heb je een mooie labels!!