zaterdag 12 mei 2012

Met gelijke munt


Gelukkig komen er steeds meer muntsoorten op de markt. Niet dat ik ze allemaal een plekkie kan geven maar een paar ervan gelukkig wel. De Marokkaanse (Nana) munt heb ik eigenlijk al jaren. Dit jaar heb ik wat ruimte ingewonnen voor de chocolademunt, met de smaak van after eight en de mandarijnmunt. Van alle drie heb ik afgelopen dagen thee getrokken. Hoewel ze ieder hun eigen smaak hebben waren ze alledrie overheerlijk.

Mocht ik overwegen om nog meer muntsoorten aan te schaffen dan is het misschien een idee om ze zoals op de foto, in zakken van gronddoek aan de schutting te hangen. Dit idee zag ik vandaag op Rotterdam Zaait. Erg leuk en ook handig voor als je wat horizontale ruimte tekort komt.

Rotterdam Zaait was overigens net als vorig jaar weer een enorm succes. De locatie (het deliplein op Katendrecht) was een leuk idee. Aan de waterzijde bij de nieuwe Rijnhavenbrug stonden enthousiaste tuinierders met hun aanbod aan zaailingen en op het Deliplein zelf stond de boerenmarkt waar je biologische producten kon kopen. Ik kon mijn budget dus een beetje verdelen.

Het potje op de foto linksboven heb ik er ook gekocht. Het is een soort Afrikaanse BBQ maar dan met een pannetje. Zo gauw het weer het toelaat ga ik ermee aan de slag!
4 opmerkingen:

Girly zei

Nou, ik voel me vereerd om de eerste reactie te plaatsen. Leuke blog. Gezellig hé, om lekker te struinen over zo'n markt. Ik wist niet dat er zoveel soorten munt waren. Nou nog lekker weer en we kunnen culinair los. Heerlijk!!!!!!

Moestuin Miep zei

Hoi Girly,
Wat leuk dat je een reactie achterlaat. Zo gauw de muntstengels groot genoeg zijn om te oogsten, houden we een muntfeestje. Waterkoker of geen waterkoker :-)

Sandra zei

Hoi Lyn,

Ziet er leuk en gezellig uit. Heb inmidders ook 4 soorten munt in de tuin. Marokaanse, sinaasappel, aardbei en ananas.
Veel succes met je blog.

Moestuin Miep zei

Hoi Din, Dankjewel en geniet lekker van de smaakjesmunt!