vrijdag 4 mei 2012

En het eerste bosje gaat naar .............

Mijn moeder!

Het zijn er nog niet zo heel veel om te oogsten maar het begin is er. Ze smaken heerlijk moet ik zeggen. Gisteren maar nieuwe gezaaid in de pas aangeschafte flexibele manden.

Vandaag nog even naar Vreeken in Dordrecht om te kijken of ze misschien nog andere soorten hebben. Vast wel.

Na Vreeken door naar Villa Augustus om een hapje te eten. Ik hoop dat het droog is zodat we de schitterende moestuin die ze daar hebben kunnen bewonderen.

Omdat ik nog wat tijd over had heb ik Guacomole gemaakt van een advocado die ik had liggen. Morgen eten we soep en kan de Guacomole tussen het brood worden gesmeerd.






Guacomole
2 rijpe advocado's
limoen of citroensap
1 teentje knoflook
1 eetlepel verse koriander
peper en zout
en 6 druppels tabasco of een klein vers pepertje





Prak de advocado's fijn en voeg wat citroensap toe. Pers de knoflook erboven uit en voeg een eetlepel verse, in stukje gesneden blaadjes koriander toe. Breng op smaak met peper, zout en tabasco.

De Guacomole smaakt heerlijk tussen dikke boterhammen met sla en plakjes zalm.

2 opmerkingen:

Ruud zei

Hoi Miep,
Ik wist niet dat er zo veel soorten munt zijn.
Hele leuke blog en altid leuk wat recepten te lezen. Gezellig klein BBQ tje trouwens. Werk dat? Gr. Ruud

Unknown zei

Ha die Ruud,
Op het BBQ tje heb ik gisterochtend een ontbijtje gemaakt. Een roerbakeitje, uiteraard met kruiden uit de tuin. Het werkt perfect dus die ga ik vaker gebruiken.